-->

12 Mart 2014

Wordpress Kısa Url Oluşturma Yorum yok

Wp Kısa Url Oluşturma

Her geçen gün sosyal medya gündelik hayatımızda daha fazla yer edinmektedir, bunun sonucunda sitelerini oluşturan ve sitelerine içerik ekleyen webmaster'lar da sitelerini arama motorlarına uyumlu hale getirdikleri gibi sosyal medya sitelerine (facebook, twitter, pinterest v.b) de uyumlu hale getirmelidirler. Örnek vermek gerekirse Facebook'ta paylaşılan bir linkiniz artık sizin belirlediğiniz thumbnail, açıklama, ve başlık ile çıkmaktadır. Twitter da ise var olan yazı sınırı nedeni ile paylaşımlara eklenen uzun linkler'e çare olarak bit.ly, goo.gl tarzı url kısaltıcı servislerin kullanımı popüler hale geldi. Eğer siz linkinizi paylaşacak sitenizdeki kullanıcıları link kısaltma zahmetinden kurtarmak istiyorsanız WordPress tabanlı blog ve siteleriniz'de hiçbir eklenti kullanmadan çok basit bir şekilde halledebilirsiniz.
WordPress siteleriniz için sosyal medyada paylaşılacak linkleri kısaltmak için aşağıdaki kodu Wp panelinizden Görünüm > Düzenleyici > Single.php dosyasını açarak her yazı için otomatik olarak oluşturulacak kısa url'nin nerede çıkmasını istiyorsanız kodu oraya ekleyebilirsiniz. (Not: seckit.com yerine kendi adresinizi yazın)
Kod:
Kısa Url: <a href="http://seckit.com/?p=<?php the_ID(); ?>" title="<?php the_title(); ?>">seckit.com/?p=<?php the_ID(); ?></a>

kaynakhttp://www.seckit.com/wordpress-otomatik-kisa-url-olusturma.html
Yazıyı Paylaş

[Ne Demişler] Hiç yorum yok

Copright 2013 - Site içerisindeki içerikler izinsiz kopyalanamaz.

Bu site Blogger alt yapısı kullanılarak yapılmıştır.