-->

14 Nisan 2013

Twitter'dan Hakaret Basın Suçu Sayıldı Yorum yok

İstanbul 11. Sulh Ceza Mahkemesi, sanık Tolga Çam'ın, manken ve şarkıcı Nilay Dorsa'ya Twitter üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında, kararını açıkladı.
Kararda, sanık Tolga Çam'ın, "hakaret" suçunu, Twitter üzerinden "kişisel düşünce ve kanaatlerini açıklayıp herkesle paylaştığı kendi sayfasında yazmak suretiyle gerçekleştirdiği" anlatıldı.
Kararda, sanık Çam'ın davasının 6352 sayılı Kanun'un geçici 1/1-b maddesi kapsamında ertelendiği ifade edilerek, erteleme kararının, kararın verildiği tarihten itibaren 3 yıl içinde, adli para cezasını ya da üst sınırı 5 yıldan fazla olmayan hapis cezasını gerektiren bir suç işlememesi halinde düşeceği, suç işlemesi ve bu suçtan kesinleşmiş ceza alması halinde ise kovuşturmaya devam edileceği hatırlatıldı.

İLK KARAR TCK KAPSAMINDA VERİLMİŞTİ

İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesi, 15 Şubat'ta, Twitter üzerinden manken Nilay Dorsa'ya ''tehditte bulunduğu'' gerekçesiyle bir sanığı 5 ay hapis ve ''hakaret'' suçundan da bin 500 lira para cezasına çarptırmış, hükmün açıklanmasını da 5 yıllık denetimli serbestlik şartıyla geri bırakmıştı.

Yazıyı Paylaş

[Ne Demişler] Hiç yorum yok

Copright 2013 - Site içerisindeki içerikler izinsiz kopyalanamaz.

Bu site Blogger alt yapısı kullanılarak yapılmıştır.