-->

17 Kasım 2013

Temple Run Oyna 1 yorum var.

Temple Run Oyna

Imangi Studios tarafından ilk olarak iOS kullanıcıları için geliştirilen Temple Run oyunu, toplamda 170 milyon kişi tarafından indirilerek bir fenomen olmayı başarmıştır. Oyun ne kadar basit bir mantık üzerine kurulsa da oynayan kişileri ekrana bağlamayı başarmıştır. Oyunda sizi kovalayan kötü maymunlar var. Amacınız bu maymunlardan kaçmak. Ancak bu o kadar da kolay olmuyor. Maymunlardan kaçarken önünüze bir sürü engel çıkıyor. Engellerden zıplayarak, eğilerek ve ya sağa sola kaçarak kurtulabilirsiniz. Bu engellerden her defasında kurtulmanız gerek. Hem maymunlardan kaçıp hem engellerden kurtulurken yapmanız gereken başka bir şey daha var. O da puan toplamak. Puanları toplamak her zaman kolay olmuyor. Sürekli tetikte olmanız gerekli. Maymunlara yakalandığımız an işimiz bitiyor. Oyunu baştan başlamamız gerekiyor. Bu çoğu zaman çok sinir bozucu bir durum oluyor. Çünkü büyük bir çabayla aştığınız engeller bir hatanız ile boşa gidiyor.
Oyunun fenomeni arttıkça firma yenilikler yapma eğiliminde bulundu. Imangi Studios kimseye çaktırmadan oyunu geliştirerek bir anda Temple Run 2 sürümünü piyasaya sürdü. Oyun fenomenleri tarafından çok sevindirici bir olaydı. Bunun nedeni oyunun görüntü kalitesinin oldukça gelişmiş hale gelmesi.  İlk sürümünde bizi kovalayan maymunlar birkaç taneydi. Yeni oyunda ise bu değişmiş. Bizi artık maymunlar değil büyük bir goril kovalıyor. İlk oyunda yaptığımız tek hareketlilik koşmaktır. Firma bunun içinde oyuna bir renk katması için maden arabalarını kullanmış. Oyunda madenlere girdiğinizde, maden arabalarını kullanabiliyorsunuz. Bu maden arabası ile yine sağa sola kayarak altınları toplayabiliyoruz. Bir diğer değişiklik ise halatlar. Bu halatları yakalayıp bir süre kayabiliyoruz. İlk oyunu oynayanların en çok takıldığı şey ise oyun zamanının sürekli gece olmasıydı. Yeni oyunda bu da aşılmış ve gündüz gözü ile oyunu zevkle oynayabiliyoruz. Yeni oyunun en çok dikkat çeken özelliği de öldüğünüz yerden tekrar doğmanız. Yukarıda bahsettiğimiz gibi ilk çıkan oyunda bu mümkün değildi. Ancak yeni sürümde bir hataya maruz kalıp öldüğünüz andan sonra, kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Bu en büyük artılarından biri olmuş.

Oyun çok ilgi gördüğü için Imangi Studios oyunun PC versiyonunu da kullanıcılara sunmaktadır. Telefondan oynama imkânı bulamayanlar PC başında internet üzerinden bu oyunu oynayabilirler. Oyunu nereden oynayacağınızı bilmiyorsanız yapmanız gereken tek şey www.templerunoyna.net web adresini ziyaret etmek. Sitede her iki sürümü de büyük bir zevkle oynayabilirsiniz. Bunların yanında 3D versiyonu da sitede mevcut. Telefon ile oynama imkânı bulamadığınızda bu siteyi ziyaret edebilirsiniz. 
Yazıyı Paylaş

[Ne Demişler] 1 yorum

Copright 2013 - Site içerisindeki içerikler izinsiz kopyalanamaz.

Bu site Blogger alt yapısı kullanılarak yapılmıştır.