-->

2 Eylül 2013

OSade Ücretsiz WordPress Teması 2 yorum var.



Tema full css olarak kodlanmıştır, temayı yayınlamaya karar verene kadar temada js dahi yoktu. Yayınlama kararı alınca temanın bir kaç yerinde ve alt yapısında değişiklikler oldu, gözle görülen ve görülmeyen. Örneğin tooltip full css ile çalışırken menü’den kaynaklanan bir sorun yüzünden değiştirmek zorunda kaldım. jQuery ile hazırlanmış bir tooltip kullanma kararı aldım. Arkaplanda ise basit bir tema paneli hazırlandı. Logo, favicon, footer yazısını, sosyal ağ linkleri gibi şeyleri düzenleyebileceğiniz basit bir panel hazırladım. Ufaktan temanın detaylara geçsem iyi olur gibi.

Özellikler ve Kullanım:
  • Tamamı CSS ile hazırlanımştır.
  • Konularınızı, CSS3 ile hazırlanmış Öne çıkarılmış görsel alanının üzerine gelince çıkan sosyal ağlarda paylaşabilirsiniz.
  • Daha önceden öne çıkarılmış görselleri kullanmıyor iseniz özel alan kullanarakta resim eklemeniz mümkün kılındı. İster öne çıkarılmış görsel kullanın ister özel alan. Özel alanı kullanmak isterseniz “resim” özel alanını kullanabilirsiniz.
  • Basit bir admin paneli bulunmaktadır.
  • Admin panelinden kullanmadığınız bir sosyal ağ ikonu varsa o bölüme ait kutucuğu(textbox’ı) boş bırakırsanız sosyal ağ ikonu kalkmaktadır.
  • Tema bileşen destekli çalışmaktadır.
  • Önemli! Temanın menüsü wp_nav_menu fonksiyonu kullanılarak hazırlanmıştır. WordPress panelinizden Görünüm > Menüler’e girip yeni bir menü oluşturmalısınız. Oluşturduktan sonra sol tarafta bulunan sayfalar bölümünden menüde gözükmesini istediğiniz linkleri belirleyiniz. Linklerinizi sıraya dizdikten sonra link özelliğini açınız “Başlık özelliği” bölümünü lütfen doldurunuz. Doldurmaz iseniz tooltip’inizin içi boş çıkacaktır.

    Menü’yü oluşturduktan sonra kaydedin. WordPress’in 3.6 sürümü ile konumlandırma alanı ayrı bir sayfaya taşındı. Üst tarafta bulunan sekmelerden “Konumları düzenle” girin. O sayfada Üst Menümüz adlı menüye oluşturmuş olduğunuz menüyü seçin ve kaydedin.
  • Sayfalama eklentisi kullanmanıza gerek yoktur. Temanın kendi sayfalama sistemi bulunmaktadır.
  • Benim kendi logo’mun yüksekliği biraz fazla olduğu için menüyü ona göre yukardan boşluk bırakmıştım. Siz kullanıcıların logoları nasıl olacağı hakkında bir fikrim yok. Büyük ihtimalle menünün yukardan boşluğunda uyumsuzluk olucaktır. Bunu düzeltmek isterseniz style.css’i açın ctrl+f yapıp .ustmenu { diye aratın margin-top:60px; olarak belirtilmiş, bunu kendinize göre değiştirin. Genelde 30px ile 35px uygun olur.

Bu yukarda bahsetmiş olduğum işlemleri yaparsanız temayı sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Temayı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

OSade WordPress Teması İndir

Alternatif Link

Hatalar bulundukça dosyalar güncellenmektedir, tüm dosyaları tekrardan değiştirmek yerine değişen dosyayı değiştirmeniz amaçlı temayı klasör halindede atmış bulunmaktayım. Dosyalar temanın en güncel halini temsil etmektedir. Gerekli sorunlarda ve değişim gerektiren yerlerde bana ulaşabilirsiniz.

https://drive.google.com/folderview?...nc&usp=sharing


Güle güle kullanın.

Kaynak
Yazıyı Paylaş

[Ne Demişler] 2 yorum

  1. Hocam çok saol bunu arıyordum bende teşekkürler çok süper bi tema

    YanıtlaSil
  2. tema gerçektende cok güzel bir ara kullandım

    YanıtlaSil

Copright 2013 - Site içerisindeki içerikler izinsiz kopyalanamaz.

Bu site Blogger alt yapısı kullanılarak yapılmıştır.