-->

15 Şubat 2013

Blogger Silinmeyen Gaggetleri Silme Yorum yok

Bir çoğumuz bu soruyu sormuşuzdur şu soru google’a Blogger’da Silinmeyen Gadgetleri Nasıl Silerim ? Aslında zor gibi görünse de blogger da silinmeyen gadgetleri silmek sandığınız kadar zor olmayacak. Birçok blog gezdim dolaştım, türlü türlü çözümler ve yöntemleri paylaşmışlar.
Silinmeyen gadgetleri silerek, bloğunuzda gereksiz kodları sileceksiniz ve hata veren kolardan da kurtulacaksınız.Blogger’da daha çok silinemeyen gadgetlerin başlıkları“Feed1 , Feed2 gadgeti ve attribution gadgeti”dir. Benim karşılaştıklarımdan birkaçı.
Şimdi ben bunları bir konuda topladım ve sizler için silinmeyen gadgetlerin nasıl sileneceğini göstereceğim.
Öncelikle şu yolları takip ediniz;
Kumanda Paneli > Yerleşim > (Silmek istediğiniz ve silinmeyen gadgetleri) seçerek yeni pencerenin açılmasını bekleyin…
Not: Yeni pencere bembeyaz da olabilir , sayfa yüklenmeyedebilir. O yüzden telaşlanmayın.
Ben tek tek resimle göstereceğim;
Resim 1:




Yukarıda gördüğünüz gibi “Attribution” gadgetini kaldırmak için neler yapabilirim.  Resimde gördüğünüz gibi sağ tarafında “Düzenle” seçeneği var. Onu tıklayın. Daha sonra yeni bir pencere açılacak ve orada aşağıdaki resimde gösterdiğim gibi gadgetin adına bakınız:
Resim 2:


Yerleşim bölümünden çıkın. Şablon paneline geçin > HTML’yi Düzenle > Widget’i Genişlet dedikten sonra CTRL + F Yardımı ile “Attribution1″ yazan yeri aratalım.
Resim 3:
 

Yukarıdaki gibi ilk kırmızı kutu ile işaretli alandan itibaren alttaki kırmızı kutuda dahil olmak üzere silin. Ve şablonu kaydet seçeneğini tıklayın. Karşınıza aşağıdaki seçenek çıkacak;
Resim 4:
 
 
Widget’ları sil seçeneği tıklayın, ve blogger’da silinemeyen gadget’ları silin. Böylece temanız gereksiz kodlardan temizlenmiş ve sitenize hızlı erişim sağlanmış olacaktır.
Not : Eklenti hakkında fikir ve görüşlerinizi, sorunlarınız bu başlık altından iletirseniz elimden gelen yardımı sağlarım.
kaynak:  ozicab.com
 

Yazıyı Paylaş

[Ne Demişler] Hiç yorum yok

Copright 2013 - Site içerisindeki içerikler izinsiz kopyalanamaz.

Bu site Blogger alt yapısı kullanılarak yapılmıştır.